dinsdag 22 oktober 2013

Lipverzorging.

Het weer wordt kouder en de lucht wordt binnenkort droger. Dan komt de tijd dat onze handen, voeten, lippen en andere delen van ons lichaam extra verzorging en bescherming nodig hebben. Onze lippen worden het meest blootgesteld aan zulke omstandigheden, maar gelukkig hebben wij allemaal trucjes en middeltjes om onze lippen te helpen. Hier noem ik een paar die je kunnen helpen om mooie, zachte lippen te krijgen en te behouden.
Je kunt beginnen met het scrubben van je lippen. Hiervoor kun je verschillende dingen gebruiken. Je kunt met een natte tandenborstel zachtjes over je lippen borstelen of met een ruwe handdoek over je lippen wrijven. Je kunt een suikerklontje gebruiken of een papje maken van honing en suiker en dat over je lippen smeren. Natuurlijk kun je ook lipscrubs gebruiken die te koop zijn. Het scrubben verwijdert dode cellen en de velletjes van je lippen.
Na het scrubben is het belangrijk om je lippen in te smeren met een hydraterende en beschermende lippenbalsem. Deze heb je ook in verschillende soorten en maten. Als je even geen lippenbalsem in huis hebt, kun je altijd nog een laagje Vaseline of een hydraterende lipstick op je lippen aanbrengen.
Als je vind dat het scrubben en het aanbrengen van een lippenbalsem niet genoeg doet voor je lippen, dan kun je altijd op zoek naar een masker of een liptreatment voor je lippen. Dit soort producten kunnen je lippen nog een extra boost geven.
Dit zijn allemaal 'do's' als het gaat om lipverzorging. Ik noem nu ook een paar 'don't' op, zodat je weet wat je vooral niet moet doen als het gaat om lipverzorging.
  • Je lippen natmaken met je tong. 
  • Op je lippen bijten. 
  • Te hete dranken drinken. 
  • In droge lucht/ wind staan zonder je lippen te hebben ingesmeerd. 
  • Je lippen niet beschermen tegen de zon.
  • De velletjes van je lippen aftrekken. 
Ik hoop dat ik hiermee een aantal mensen heb kunnen helpen. Vooral de mensen die vaker last hebben van droge en beschadigde lippen. Ik weet hoe vervelend dat is. Hebben jullie nog middeltjes of trucjes voor zachte lippen? Jullie kunnen dat mij vertellen in de opmerkingen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten