maandag 21 oktober 2013

How to: make-upkwasten schoonmaken.

Het schoonmaken en verzorgen van make-upkwasten is niet een hobby van iedereen, maar het is wel een belangrijk onderdeel bij het gebruiken van make-up. Er zijn verschillende redenen waarom mensen hun kwasten schoonmaken. Één van de redenen kan zijn dat je dezelfde kwast wilt gebruiken, maar je wilt een andere kleur oogschaduw aanbrengen. Je zult de andere kleur eerst uit de andere kwast moeten verwijderen. Een andere reden kan zijn dat make-up beter opgepakt wordt door een kwast dat schoon is. Dit zorgt weer voor een betere applicatie. Je kunt ook hygiënische redenen hebben om je make-upkwasten schoon te maken. Elke keer dat jij je make-up aanbrengt met een vieze kwast, komen er ook bacterien, dode huidcellen en andere viezigheden op je huid terecht. Dit kan onder andere zorgen voor acne.
Een brush cleanser gebruik je vaak voor het dagelijks reinigen of tussendoor reinigen van je kwasten. Je doet een beetje brush cleanser op een tissue en legt dit op de palm van je hand. Vervolgens pak jij je kwast en wrijf je zacht de haren van de kwast met ronddraaiende bewegingen over de tissue met brush cleanser. Zo heb jij je kwasten binnen een paar minuten schoon en droog.
Babyshampoo kun je gebruiken voor de diepe reiniging van je kwasten. Je kunt ervoor kiezen om je kwasten 1 keer in de week of juist minder vaak te wassen. Ik probeer om elke week een diepe reiniging te doen, om hygiënische redenen. Een kom met water, met daarin babyshampoo is genoeg voor het reinigen van poederkwasten. Met ronddraaiende bewegingen wrijf je de poederkwast of oogschaduwkwast langs de rand van de kom, in het sopje. Vergeet niet om de kwast ook even af te spoelen onder de kraan.
Bij foundation -of eyelinerkwasten kun je beter de babyshampoo rechtstreeks op de haren aanbrengen. Vervolgens maak jij je handpalm vochtig met lauwwarm water en wrijf je met ronddraaiende bewegingen de kwast schoon in je vochtige handpalm. Daarna spoel je de babyshampoo van de kwast en ben je klaar.
Hier komen nog de laatste tips. Gebruik bij het schoonmaken van je kwasten geen heet water en druk tijdens het schoonmaken niet te hard. Dit kan de haren van je kwasten beschadigen. Zorg er tijdens het schoonmaken voor dat alleen de haren nat worden en niet het hout. Als het hout nat wordt, kan de lijm loslaten en het hout rotten. Zo valt na een tijdje je gehele kwast uit elkaar.
Twee manieren om je kwasten schoon te maken, zijn er genoemd. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Bedankt voor het lezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten