dinsdag 24 december 2013

EHBO Beauty Bag.

Wanneer wij weggaan, verbazen mannen zich er elke keer weer over wat wij allemaal meenemen in onze tassen. Natuurlijk weten wij, vrouwen, heel goed hoe handig het kan zijn om van alles mee te nemen. Helaas zo voor de feestdagen hebben wij ook de neiging om van alles te vergeten. Met de feestdagen hebben wij meestal etentjes en feestjes en tijdens zulke gelegenheden kan er van alles gebeuren. Je eyeliner loopt uit, je lipstick vervaagt, je lippen worden droog en dat terwijl wij er op ons best uit willen zien. Gelukkig hebben wij dan dat ene tasje mee, met inhoud dat ons kan redden. Hier lees je wat je in dat tasje kunt stoppen, zodat je goed voorbereid bent op (eventuele) probleempjes tijdens speciale gelegenheden.
Foundation en concealer blijven nooit de gehele dag en nacht zitten. Beide vervagen gedurende dag of nacht en dan kunnen de onregelmatigheden van je huid en de donkere cirkels onder je ogen weer tevoorschijn komen. Je zou concealer mee kunnen nemen om het allemaal weer weg te werken voor je uit eten of naar een feestje gaat. Concealer kun je blenden met je vingers, dus je hoeft ook niet apart een make-upborstel mee te nemen.
Om ervoor te zorgen dat de concealer blijft zitten, kun je er poeder overheen aanbrengen. Poeder kun je ook meenemen om op je gezicht aan te brengen, als dat begint te glimmen. Als je van plan bent om poeder mee te nemen, kun je het beste voor een lichte poeder kiezen. Zo voorkom je het cake-effect op je gezicht. Je hebt poeder die komen met een poederkussentje, dus dan hoef je ook bij deze geen aparte borstel mee te nemen.
Je kunt ook matterende doekjes meenemen, om het glimmen van je gezicht tegen te gaan. Je neemt een doekje en deze druk je op de glimmende huid. Het doekje absorbeert de oliĆ«n die ervoor zorgen dat je huid gaat glimmen. Je kunt deze eventueel bestellen bij ELF. Deze die ik heb, zijn van Catrice en heb ik gekocht bij Kruidvat.
Gedurende de dag kun je ook de kleur in je gezicht verliezen. Ik heb daar niet zo'n last van. Als jij dat wel hebt, kun je eventueel blush in je tasje stoppen. Dan moet je helaas wel een aparte kwast meenemen om het te kunnen aanbrengen of je hebt het geluk dat je een goede blush vind, waar al een kwastje bij zit.
Bij wattenstaafjes denk je niet meteen aan make-up, maar ze zijn daarbij zeker wel te gebruiken. Als je eyeliner of je oogpotlood is uitgelopen -of gesmeerd, dan zijn het je beste vrienden. Je pakt je wattenstaafje uit je tas en veegt zo de uitgesmeerde eyeliner weg, zonder teveel van de rest van je make-up mee te nemen.
Met een oogpotlood kun je in een handomdraai je ooglook intenser maken. Dit kun je realiseren door het oogpotlood aan te brengen op je onderste -en bovenste waterlijn en je wimperranden. Hier komt een wattenstaafje erg van pas. Met een wattenstaafje kun je over het oogpotlood heen gaan, om de lijnen iets zachter te maken. Zo krijg je meer een smockey look.
Ook lipsticks kunnen vervagen. Vaak gebeurt dit tijdens het eten en drinken. Als je een etentje hebt, kun je de lipstick dat je draagt meenemen. Tijdens een toiletbezoek kun je dan altijd je lipstick even bijwerken.
Tijdens het toiletbezoek kun je ook besluiten om de lipstick volledig van je lippen te verwijderen. Dit kan als reden hebben dat je lipstick je lippen begint uit te drogen of dat je gewoon geen zin meer hebt om het bij te werken. Voor het geval je droge lippen hebt, kun je natuurlijk altijd een lippenbalsem op doen. Natuurlijk moet deze dan wel in je tasje zitten.

Ik heb ook altijd een spiegeltje mee, voor het geval er bij mijn poeder geen spiegeltje zit of een vriendin geen spiegeltje mee heeft.
Tijdens de feestdagen kom je gauw wel eens in warme, overvolle ruimtes te zitten. Vaak gebeurt dit tijdens een diner in een restaurant, een feestje bij iemand thuis of een gala in een zaal. Dan kan het zijn dat je gaat zweten. Voor je gevoel kan jij je dan heel vies voelen en bang zijn dan andere mensen je gaan ruiken. Voor dit geval kun je een mini-deodorant meenemen. Deze zijn wel te koop bij onder andere Etos en Kruidvat.
Als je denkt dat dit niet genoeg zal zijn, kun je ook een parfum meenemen. Natuurlijk niet de hele fles, maar bijvoorbeeld een tester. Deze krijg je vaak bij een aankoop bij Ici Paris XL of Douglas. Ook kun je een mini-verstuiver meenemen. Hierin pomp jij je parfum in en kun je deze zo meenemen. Een mini-verstuiver kun je ook kopen bij Ici Paris XL.
Nu even iets heel anders. Bij familiebezoekjes kunnen er tranen gaan vloeien. Dit kan zowel om blijdschap of verdriet zijn, maar dan ben je wel blij dat je tissues in je tas hebt om ze fatsoenlijk te drogen. Ook bij snotneuzen kunnen deze dingen heel handig zijn. Ook kun je heel blij met tissues zijn op het moment dat je op een toilet zit, zonder wc-papier.
Stel je vind je handen smerig en je kan geen fatsoenlijke plek of spullen vinden om ze te wassen. Dan kan het heel handig zijn om desinfecterende handgel mee te nemen in een kleine tube. Zo kun je op welk moment dan ook altijd je handen schoonmaken.
Dit was een opsomming van spullen die je eventueel mee kunt nemen naar speciale gelegenheden. Je kan zelf een persoonlijke selectie maken, op basis van je eigen situatie. Ik hoop dat ik jullie daarbij genoeg mogelijkheden en tips heb kunnen geven. Ik wil jullie erg bedankt voor het lezen en ik wens jullie alvast fijn kerstdagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten