maandag 18 maart 2013

Haarverzorging.

We hebben allemaal verschillende haartypes, maar we willen allemaal hetzelfde voor ons haar. Het moet er glanzend en mooi uitzien. Mensen moeten het idee hebben dat we onszelf goed verzorgen en  mensen beschouwen het haar als een afspiegeling van ons gezondheid.

Dat laatste is geen fabel. Met gezonde voeding en het voldoende drinken van water kan als een boost werken voor je haar. Door gezonde voeding krijgt het haar de vitamines en andere voedingstoffen binnen die het nodig heeft. Door voldoende water te drinken krijgt het haar voldoende vocht.

Het is ook belangrijk dat men de juiste shampoo en conditioner kiest. Door de kijken naar je haartype en eventuele klachten die je hebt over je haar, kun je kiezen uit de juiste producten. Als je hier zelf niet uit komt, dan kun je natuurlijk ook je kapper vragen om advies of op internet kijken. In sommige shampoos kunnen DEA of TEA verbindingen zitten die irritaties of droogheid kunnen veroorzaken. Als je hier gevoelig voor bent, kun je het beste kiezen uit meer natuurlijke shampoos. Als je dun haar hebt of je moet het vaak wassen door het sporten, dan kun je het beste voor een milde shampoo kiezen.
Probeer niet teveel of juist te weinig shampoo of conditioner te gebruiken en zorg ervoor dat je het goed uitspoelt.Na het wassen kun je het beste je natte haar los in een handdoek wikkelen om het te laten drogen. Door te rossen met het handdoek kun jij je haar beschadigen. 

Vaak geven kappers ook het advies om je haar niet te vaak te wassen. Twee รก drie keer in de week is voldoende. Dit kan goed zijn voor mensen met vet haar. Om vet haar tegen te gaan kun je ook het haar minder borstelen. Het borstelen stimuleert namelijk de hoofdhuid nog extra.
Het is ook goed voor je haar om regelmatig eens in de 6 tot 8 weken naar de kapper te gaan om beschadigd haar en gespelen punten te laten knippen. Bepaalde behandelingen bij de kapper kunnen ook schadelijk zijn voor je haar, zoals verven en een permanent.

Je kan je haar ook verder verwennen, als je vind dat het een extra boost nodig heeft. Er zijn veel goede producten op de markt, zoals haarmaskers en haarolie. Deze producten kunnen je extra helpen bij het doorkomen van de verschillende seizoenen van het jaar. 

Dit zijn algemene tips en tricks voor haarverzorging en ik wou hier een stukje over schrijven, omdat er nog veel klachten zijn over ons haar en ik mensen hiermee wil helpen. Daarom hoop ik dat dit stukje behulpzaam was.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten