zaterdag 9 maart 2013

Gezichtsverzorging.

Goede gezichtsverzorging zorg ervoor dat je huid stralend en verzorgd uitziet. Het voorkomt puistjes, rode vlekjes en andere onzuiverheden in je gezicht. Een gezonde huid is een veel voorkomend verlangen van vrouwen.

Voor een goede verzorging van je gezicht is het handig om te weten wat je huidtype is. Aan de hand van je huidtype kun je verzorgingsproducten kopen die bij jouw type huid past. De meeste merken hebben producten voor de droge gevoelige huid, de gecombineerde huid en normale tot vette huid. Ik gebruik bijvoorbeeld van het merk niveau de producten voor de droge/gevoelige huid, omdat de huid op het grootste gedeelte van mijn gezicht droog en gevoelig is.

Het regelmatig reinigen van je gezicht is heel belangrijk. Je huid wordt dagelijks vervuilt door stoffen in de lucht. Als jij je huid niet schoonmaakt kunnen er infecties en oneffenheden in je gezicht ontstaan. Je kan je huid wassen met lauwwarm water. Door het lauwwarm water gaan je poriën openstaan. Na het wassen met lauwwarm water kun je het weer afspoelen met koud water om de poriën weer te sluiten. Gebruik geen zeep om je gezicht te wassen!

Voor een diepe reiniging kun je gebruik maken van reinigingsmelk of reinigingsgel. De reinigingsmelk helpt je schadelijke stoffen en make up van je gezicht te verwijderen en brengt het vochtbalans zo veel mogelijk weer terug. Na het gebruiken van de reinigingsmelk kun je een tonic gebruiken om de laatste resten make up te verwijderen. Het sluit ook de poriën weer in je gezicht.
 Na het reinigen van je gezicht is het verstandig om je gezicht in te smeren met een dagcrème of een nachtcrème. Deze producten helpen tegen verder uitdrogen van de huid. Ook bij deze producten moet je rekening houden met je huidtype, zodat je de juiste crème koopt die bij je huidtype past. Een dagcreme kan je huid gedurende dag beschermen en voeden. Vaak zit er ook UV-filters in die je huid beschermen van uitwerkingen van de zon. Een nachtcrème kan je huid gedurende de nacht herstellen.
Andere dingen die je kunnen helpen bij een gezond en stalende huid is genoeg lichaamsbeweging en slaap. Als je niet genoeg slaap hebt gehad, kun je altijd een schoonheidsslaapje proberen en kijken wat het doet met je huid. Door te sporten ga je zweten. Tijdens het zweten kunnen bepaalde schadelijke stoffen worden afgevoerd.

Het genoeg drinken van water heeft ook positieve effecten op je huid. Het drinken over het algemeen is belangrijk, omdat een groot gedeelte van ons lichaam uit vocht bestaat. Water zuivert het lichaam en daarmee dus ook je huid.
Ik hoop dat ik mensen hiermee kan helpen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten