donderdag 18 september 2014

How to: Je huidtype bepalen.

Om te bepalen welke huidverzorgingsproducten je nodig hebt, is het belangrijk om te weten wat je huidtype is. Als je eenmaal weet wat je huidtype is, kun je beter huidverzorgingsproducten kopen die goed aansluiten aan de behoeftes van je huid. Als je eenmaal de juiste producten hebt, zul je nooit meer problemen hebben met je huid. Het zal kalmeren en verbeteren. Je zult vrijwel nooit meer ontevreden zijn. Hier geef ik je tips, zodat jullie na het lezen, weten wat je huidtype is en daarna goed weten welke producten je kunt gaan kopen.
Het eerste wat je doet, is drie dagen helemaal niets doen met je huid. Het gebruik van cosmetische en verzorgende producten heeft invloed op de staat van je huid. Je huid heeft ongeveer drie tot vier dagen nodig om te herstellen. In die drie of vier dagen kun jij je gezicht wassen met lauwwarm water en verder niets. Na die drie dagen kun je, door te kijken naar bepaalde kenmerken van je huid, bepalen wat je huidtype is.
De T-zone.
Normaal:
De normale huidtype heeft een stralende uitstraling. Zeker niet glimmend! De huidoppervlak is glad en zacht. De porien zijn in de t-zone wel iets grover, maar bevatten vrijwel geen mee-eters. De rest van het gezicht is vrij van onzuiverheden. Puistjes ontstaan eigenlijk alleen rond de menstruatie.

Droog:
De droge huidtype heeft snel last van roodheid. Dit is vaak te zien op de wangen en hals. De poriën zijn over het gehele gezicht fijn en mensen met een droog huidtype hebben zelden last van puistjes. Zij kunnen wel last hebben van droogtelijnen en soms schilfertjes. De droge huid kan pijnlijk, strak en schraal aanvoelen en is gevoelig voor weersomstandigheden.

Gecombineerd:
De combineerde huid heeft ook grovere porien in de t-zone, maar heeft daar wel mee-eters. Daar komen regelmatig ook puistjes voor. De huid op de wangen is vaak droger dan de t-zone. T-zone is vaak normaal tot vet.

Vet:
De vette huid heeft over het gehele gezicht grove porien en heeft vaak last van mee-eters en kleine puistjes, die groter kunnen worden als de huid niet goed word gereinigd. De huid heeft een glimmende uitstraling.
De wangen.

Ik hoop dat de beschrijvingen duidelijk genoeg zijn en dat het jullie enigszins geholpen heeft met het vinden van jullie huidtype. Ik heb een gecombineerde huidtype. Wat voor huidtype heb jij? Je kan het mij laten weten in de opmerkingen. Bedankt voor het lezen en hopelijk tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten