maandag 14 juli 2014

How to: Contouren, bronzen, highlighten en blush.

Make-up kan heel veel doen met je gezicht. Met make-up kun jij je neus of gezicht smaller laten lijken, door op de juiste plekken te contouren. Je kunt met bronzer je gezicht zo bruin laten maken, zodat het lijkt dat je een tijdje in de zon hebt gelegen. Met highlighter kun je dingen laten opvallen in je gezicht, zoals je mooie jukbeenderen. Met blush kun je kleur in je gezicht creëren voor een mooie gezonde gloed. Dit kun je allemaal realiseren, mits je de producten op de juiste plekken en op de juiste manier aanbrengt. Ik ga jullie zo goed mogelijk proberen uit te leggen hoe.
Voor het contouren is het meest natuurlijke om een bruine blush of bronzer te gebruiken met een grijzige ondertoon. Met contouren probeer je schaduw te creëren op strategische plekken in je  gezicht, zodat deze minder opvallen. Om je gezicht smaller te laten lijken, kun je het beste de blush of bronzer onder je jukbeenderen aanbrengen. Om de juiste plek te vinden kun je een fishface maken en daar waar het gezicht het smalst is de blush of bronzer aanbrengen. Om je neus smaller te laten lijken breng je de blush/bronzer aan de zijkanten van de neus aan en om het kleiner te laten lijken, breng je de blush/bronzer op de punt van je neus aan.
Voor de prachtige zomerse (bruine) kleur kun je het beste bronzer aanbrengen op dezelfde plek als de contour. Om het nog natuurlijker te laten lijken kun je de bronzer ook aanbrengen langs de haarlijn tot halverwege het voorhoofd en langs de kaaklijn. Met bronzer kun je het beste voorzichtig beginnen en langzaam de kleur opbouwen tot de intensiteit dat je graag wilt. Ik raad aan om een kwast te gebruiken, waarvan de haren niet te dicht op elkaar staan.
Met highlighter kun jij je contour en andere prachtige dingen in je gezicht accentueren. Highlighter wordt vaak bovenop de neusbrug en de jukbeenderen geplaatst om de contour te accentueren. Je jukbeenderen kun je wel voelen onder je huid. Ook wordt vaak highlighter op het wenkbrauwbot aangebracht om de wenkbrauw te liften. Zo lijkt het net of er meer ruimte is tussen het oog en je wenkbrauw. Highlighter kun je ook in je binnenste ooghoek plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je ogen groter lijken.
Voor een gezonde kleur op je wangen breng je blush aan op de appels van je wangen.  Even lachen en aanbrengen. Ik vind het mooist als de blush naar achteren geblend wordt in de bronzer en highlighter.
Ik hoop dat dit allemaal duidelijk is. Als je toch nog vragen hebt, kun je deze achterlaten in de opmerkingen. Ik wil jullie bedanken voor het lezen. Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten